Datanews: World of Waw blaast augmented reality nieuw leven in

Datanews: http://datanews.knack.be/ict/nieuws/world-of-waw-blaast-augmented-reality-nieuw-leven-in/article-4000419903286.htm

Wordt het dan toch nog iets met ‘augmented reality’? Wel als het van Tina Stroobandt afhangt. Omdat ze als technologie-enthousiasteling wat op haar honger bleef zitten wat concrete AR-toepassingen betreft, besloot ze dan maar het heft in eigen handen te nemen met ‘World of Waw’ als resultaat.

“De meeste toepassingen die ik zag, bleven beperkt tot wat eenvoudige scantoepassingen. Er gebeurde gewoon niks leuk met de technologie. Dat ik met het idee voor mijn startup de derde prijs haalde in de ondernemingswedstrijd Biz Idee, en het ook tot de laatste 12 schopte in ‘Topstarter’, zie ik als een soort bekrachtiging”, zegt Stroobandt.

Onlangs lanceerde World of Waw een app samen met Grand Bazar Antwerp. De bedoeling was dat je met je tablet of smartphone de QR-codes scant die je op zes stickers vindt verspreid over het winkelcomplex aan de Groenplaats. Bovenop het live-beeld krijg je dan een 3D-poppetje te zien.

“Met zo’n 3D-poppetje is veel meer mogelijk dan een detectivespel zoals in Grand Bazar Antwerp. Hallmark en de Efteling bijvoorbeeld hebben al interesse getoond”, zegt Stroobandt. Maar ook Telenet is volgens de onderneemster erg enthousiast.

“Zij zouden de technologie kunnen gebruiken voor hun ‘self install’ te verbeteren. Een virtueel poppetje op de Digicorder zou nieuwe klanten dan bijvoorbeeld duidelijk kunnen maken op welk knoppen ze precies moeten duwen om hun Digicorder te configureren. Bekijk het als een virtuele monteur aan huis”, aldus Stroobandt die wel benadrukt dat er nog niets getekend is.

“Het is niet eenvoudig als starter om aan je eerste concrete cases te geraken. En die hebben we nochtans nodig om verder te kunnen groeien en extra mensen aan te nemen”, klinkt het.

Voorlopig draait World of Waw op drie mensen: Tina, een ontwikkelaar en een 3D-designer. “Ik zorg voor de creatieve inbreng, dat heb ik altijd in mij gehad. Precies daarom dat ik na mijn studies altijd ben blijven bijscholen met cursussen Flash – toen dat nog belangrijk was (lacht) -, html en grafisch ontwerp”, aldus de communicatiewetenschapper.

Paspoort

Naam: World of Waw, www.worldofwaw.com
Opgericht in: 2012
Zetel: Sint-Niklaas
Aantal personeelsleden: 3
Financiering: eigen middelen