De morgen / Standaard / Newsmonkey: Iedereen klooit met Kris Peeters in 3D

Kris Peeters, of toch zijn digitale 3D-versie, duikt overal op. CD&V lanceert een app voor de verkiezingen, met daarop de toepassing om kopman Peeters digitaal tot leven te wekken, te laten praten (over het partijprogramma uiteraard) én overal rond te lopen. Vooral dat laatste is een hype op Twitter en Youtube aan het worden, en niet altijd even flatterend…
CD&V lanceert zowaar een app voor smartphones en tablets, met een Kris Peeters als 3D-figuurtje die tegen je praat, het programma uitlegt en overal loopt. De app is, samen met de slogan ‘sterker Vlaanderen, sterker land’, voorgesteld op een typische campagne-persconferentie. Trots klopt CD&V zichzelf op de borst voor zoveel innovatie: 4 hippe bedrijfjes hebben samen de app gemaakt. En eerlijk, het is best leuk, en flashy gedaan. Ook de making of is cool om te zien:

De app als aandachtslokkertje

“Bedoeling is niet echt om veel downloads van de app te hebben, maar eerder om aan 360 graden-communicatie te doen”, zegt Annemie Lemahieu, de directeur communicatie van CD&V. In mensentaal: de app is eigenlijk een stunt om de klassieke media, de kranten en televisie te bereiken. En dat is alvast gelukt: de camera’s waren massaal aanwezig, en op alle redacties van het land werd de app bekeken. “We doen dit aan één tiende van de prijs die N-VA besteedde met haar digitale campagne”, zegt Lemahieu.

Overigens werkt CD&V in deze campagne zonder een reclamebureau. Lemahieu, die van BBDO en Duval Guillaume komt, doet het allemaal zelf. De campagne zelf krijgt een opvallend “softe toets”: felle, heldere beelden, lachende kinderen, mooie tandpasta-smiles voor iedereen. “Kinderen, dat werkt als beeld omdat dat een universele motivator is: iedereen wil dat het beter gaat voor hen”, zegt Lemahieu. Voor de app ging Lemahieu overigens de mosterd halen bij de CSU van Angela Merkel. “Zij maakte ook zo’n app, maar de onze is meer geavanceerd.”

Let op Kris!

De app lijkt te doen waarvoor ze gemaakt is: reactie uitlokken en talked about zijn. Zo maakte Lieven Scheire van Vier dit filmpje van Peeters die in een hondendrol stapt.

En partijgenoot Felix De Clerck, die eerder al in de campagne al een rode, blauwe en gele tuinkabouter opblies, lijkt nu zijn eigen kopman te willen doorspoelen op de WC (zie boven). Ondertussen is de creativiteit op Twitter losgebarsten. Ook leuke Kris Peeters-verschijningen gezien, en niet enkel in Jalhay bij het lichtgevend Mariabeeld?

Selectie op: http://newsmonkey.be/article/7334