High tech detectivegame voor Grand Bazar Antwerp

Grand Bazar Antwerp entertaint zijn klanten met GBA Bandiet, een detectivespel in zogenaamde augmented reality. World of Waw bedacht het spel in opdracht van Grand Bazar Antwerp, het winkelcentrum nabij de Groenplaats in Antwerpen.
“Tijdens onze recente renovatie hebben we resoluut gekozen voor de digitale weg,” verklaart Kathleen Rommers, shoppingmanager van Grand Bazar . “Zo hebben we onder andere een videomuur met 24 schermen en twee interactieve ‘wayfinders’ laten installeren. Het spel past perfect in de modernere en innoverende koers die we willen varen en moet de winkelbeleving van onze klanten naar ‘the next level’ tillen. Met GBA Bandiet hebben we een verrassende manier gevonden om winkelen bij ons nog aangenamer te maken.Via Fnac kregen we ook enkele tablets en smartphones die klanten kunnen ontlenen aan de GBA Bandiet-infostand aan de lift op het gelijkvloers. Zo kan iedereen meespelen en kans maken op de cadeaucheque ter waarde van 500 euro of één van de te winnen iPhones en iPads.”

Tina Stroobandt, oprichtster van World of Waw, is de bedenkster van het detectivespel. “We wilden een gebruiksvriendelijke applicatie ontwikkelen, die iedereen kan spelen
,” zegt ze. “GBA Bandiet doet denken aan traditionele gezelschapspelletjes zoals ‘Wie is het?’ en ‘Cluedo’, met dat verschil dat de smartphone of tablet nu een onmisbaar item is om de virtuele winkeldetective op te roepen. Als de klanten één van de zes stickers van het spel vinden en scannen, verschijnt Willy de Winkeldetective bovenop de sticker en begint hij te praten. Bovendien kan je de tips delen met je vrienden op Facebook en Twitter. Voor velen is dit de eerste kennismaking met ‘augmented reality’ en het is dan ook echt geweldig om de verbaasde gezichten van de deelnemers te zien wanneer ze het 3D-poppetje zien verschijnen.”