Nieuwsblad: Een ‘oscar’ voor Alex de Astronaut

‘Alex de Astronaut’, het kinderboek met 3D interactie dat onlangs bij Ballon Media op de markt kwam, is bekroond met een nominatie voor een ‘Auggie’. Auggies zijn awards voor baanbrekend werk op vlak van augmented reality, de technologie die je toelaat om digitale extra’s toe te voegen aan de realiteit. Bij ‘Alex de Astronaut’ springen de hoofdpersonages van het boek in 3D op de pagina’s. Ze leren de lezertjes liedjes, spelen verstoppertje met hen en gaan met hen op de foto. De publicatie sleept nu een nominatie voor ‘Best enterprise solution’ in de wacht. Is Alex de redding van het klassieke kinderboek? Met jouw stem help je hem alvast stevig op weg.

Het baanbrekende kinderboek is een krachtige mix van een traditioneel voorleesboek, met krachtige prenten, en high tech ‘gaming’. Dat is ook de Augmented World Expo ontgaan. Deze Vlaamse productie maakt nu kans op een internationale erkenning. Niet zomaar voor de publicatie zelf, maar als ‘oplossing’ voor het gehele boekenvak. Terecht? Jef Maes van Boek.be : “De Vlaamse uitgevers zijn heel erg sterk in kinderboeken en strips. Logisch dat ze ook in deze domeinen op het vlak van innovatie voorop proberen te lopen. Onze binnenlandse afzetmarkt is kleiner dan in de buurlanden. Dat hier globale, internationaal gerichte oplossingen geboren worden, is dus niet verwonderlijk. Het zou een enorm succes zijn voor heel de Vlaamse boekensector mocht ‘Alex de Astronaut’ deze fantastische award winnen. We nodigen iedereen uit om zijn stem uit te brengen en Vlaamse innovatie internationaal mee op de kaart te zetten. Een dergelijke bekroning voor ons land in San Francisco zou fantastisch zijn.”

De koffers van makers Tina Stroobandt en Pieter van Eynde (World of Waw) staan al klaar om de finale in San Francisco bij te wonen. Tina Stroobandt: “We kregen al immens veel toffe reacties van ouders én kinderen op Alex de Astronaut. Dus voor ons zijn alle inspanningen al zeker de moeite waard. Maar een ‘Auggie’ zou ons werk echt internationaal op de kaart zetten. Vanzelfsprekend wonen we graag de finale in de USA bij. We krijgen een exporuimte op de beurs om Alex te tonen aan het publiek van de Augmented World Expo. Tegelijk pikken we de laatste evoluties op vlak van software en hardware in onze branche mee. En hopelijk slepen we ook de award in de wacht. Een jury velt het laatste oordeel. Maar we hebben voldoende stemmen nodig om bij hen in het vizier te komen. Bij deze dus een warme oproep aan al jullie lezers: surf heel even naar de website en breng snel je stem uit!”

Je kan nog tot 23 mei je stem uitbrengen op
http://augmentedworldexpo.com/auggie-category/auggies-best-enterprise-solution/

Alle info over het boek vind je op
www.alex-astro.com