Speel Vlaamse augmented reality game in de Efteling!

 

Vanaf vandaag wordt wachten een feestje, althans in de Efteling. Het Vlaamse World of Waw installeert daar vandaag een augmented reality game in de wachtrij voor ‘Carnaval Festival’ (de wereldberoemde rode neuzenattractie met het befaamde oorwormdeuntje).

 

Mijke Broeders, Strateeg bij de Efteling, vertelt: “Vanzelfsprekend willen we dat families een fantastische dag beleven. Op erg drukke momenten ontstaan soms wachtrijen in het park. En dat vindt natuurlijk niemand leuk. Carnaval Festival mikt met Jokie en Jet op een jong publiek. Die barsten al helemaal van ongeduld. Met de ‘Carnaval Festival app’ start de pret voortaan al in de wachtrij.”

Carvnaval festival

Wat valt er te beleven? Kinderen gaan in de wachtrij van de attractie op zoek naar confetti op de grond. Er zijn 10 verschillende confetti met verschillende karakters, passend bij één van de Carnaval Festival landen. Het spel werkt als volgt: scan je een confetti, dan verschijnt een karakter uit Carnaval Festival in 3D. Dit karakter geeft je een zoekopdracht: zoek het verdwenen element op de zoekplaat. Zo gooit het Italiaanse poppetje bijvoorbeeld een pizza weg, die de kinderen vervolgens moeten opsporen. Kriskras doorheen de wachtrij zijn panelen met zoekplaten geïnstalleerd. Daarop vinden spelende kinderen de ‘verdwenen elementen’ terug. Element gevonden? Hoera, land vrij gespeeld! Als alle landen vrijgespeeld zijn, vieren de figuurtjes samen feest.

 

 

 

 

proof of concept-efteling

Opvallend in de wachtruimte van de attractie, is ook het grote scherm. Dat dient niet alleen om de app te promoten, maar zorgt voor groepsdynamiek in de rij. Alle wachtende families kunnen samenwerken om de wereldkaart versneld vrij te spelen.

 

“Dat wordt een feest”, glundert Tina Stroobandt, founder van World of Waw. “Het spel werd op voorhand uitgeprobeerd met een aantal families en de kinderen waren gelukkig super enthousiast! Ze bleven kriskras doorheen het park confetti zoeken en scanden zelfs papiertjes op de grond in de hoop dat er iets zou gebeuren. Dat is natuurlijk fantastisch! Nu maar hopen dat de rest van de Efteling-bezoekers even enthousiast is!”