Bloovi: ‘Topstarter’ kandidate bedenkt gloednieuw communicatiekanaal

Bloovi: ‘Topstarter’ kandidate bedenkt gloednieuw communicatiekanaal

Handleidingen, informatieborden en toeristische gidsen zijn in één klap passé. Toch als het van onderneemster Tina Stroobandt afhangt. Deze Vlaamse communicatie- en techexperte pakt uit met ‘de volgende revolutie in communicatie’: een virtuele gids die overal en altijd paraat staat om je met raad en daad bij te staan. Niet zomaar op je scherm, maar 3D in je leven. Wie een smartphone of tabletcomputer bezit, tovert deze adviseur op gelijk moment te voorschijn Klinkt te mooi om waar te zijn? Welcome to the World of Waw!

Stel je voor dat je op gelijk welke locatie, of bij eender welk product een woordje uitleg kan krijgen van dé expert terzake. Niet op papier of scherm, maar door een enthousiaste woordvoerder die elke taal spreekt, onvermoeibaar vertelt én verdwijnt als je hem beu bent.

virtuele woordvoerder

Voortaan kan dat, volgens bedenkster Tina Stroobandt: “Ondanks alle nieuwe apps en andere nieuwe technologieën, bleven we als communicatiebureau toch op onze honger zitten de afgelopen jaren. We snakten naar een virtuele woordvoerder, die je op gelijk welke plaats kan raadplegen. Of die bedrijven kunnen meeleveren met hun product, ter vervanging van de voorbijgestreefde papieren handleiding. Dit jaar zetten we die droom om in realiteit! We bedachten en ontwikkelden een 3D virtuele gids, die danst en springt op je tafel en je écht uitlegt wat je wil horen. Ons demomodel, ‘Message Mike’, is groen, aaibaar en immer enthousiast. Maar de toepassingsmogelijkheden zijn eindeloos!”

Scannen en luisteren, as simple as that

De applicatie is even wonderlijk als gebruiksvriendelijk. Je scant het logo of product waarover je meer wil weten met de camera je smartphone of tablet. Et voila! Je virtuele gids staat op tafel en vertelt je wat je wil horen. “Vaak schrikken mensen even als ‘Message Mike’ verschijnt,” grinnikt Tina Stroobandt. “Of ze proberen hem aan te raken om te kijken of hij wel echt is. Dat is echt geweldig om te zien omdat het aantoont dat we slaagden in ons opzet: de creatie van een écht waw digitaal communicatiekanaal.”

Toch is het succes van Tina’s ‘World of Waw’ nog niet gegarandeerd. Enkel als bedrijven een eigen virtuele gids bestellen, wordt het project rendabel. Grote kleppers als Telenet, de Efteling en Halmark toonden al interesse.”In tussentijd blijven we experimenteren met de mogelijkheden van deze boeiende technologie. We plannen binnenkort de lancering van 2 eigen producten, die de ‘World of waw’ ervaring helpt delen met alle smartphone en tableteigenaars. Rond Pasen lanceren we een beetje gewaagde app, waarover ik nog niets kwijt kan. Maar we werken ook aan een kinderboekje waarin ‘Ruth & Rudy de Ruimtevaarders’ bovenop de pagina’s dansen. Wie zijn kroost wil betoveren met dit innovatieve spel, kan op onze website nu al een bestelling voor het boekje en de gratis app plaatsen. Believers van het eerste uur krijgen de kans om een foto van hun zoon of dochter in te sturen. Zo speelt je eigen kind straks de hoofdrol in het spannende ontdekkingsverhaal. Als dat niet waw is!”

Biz Idee

World of Waw sleepte de derde plaats in ondernemingswedstrijd Biz Idee in de wacht. Het project komt ook aan bod in de gloednieuwe reeks ‘Topstarter’ op de VRT, waarvan maandag 4 februari de eerste aflevering wordt uitgezonden.